MFSF JÁNOŠÍKŮV DUKÁT

Pátek 19. duben 2019

ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ

ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ

400 g libového vepřového ramínka
100 g vepřových jater
100 g vepřového srdce
1 ks vepřové ledvinky
2 cibule
1 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky pálivé papriky
kmín, sůl, nové koření,pepř
2dl vody

Postup: Omyté, osušené maso nakrájíme na stejně velké kostky.Vnitřnosti nakájíme na kostky o něco menší. Směs masa vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáme obě papriky, sůl, kmín, nové koření, rozmačkaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a mouku. Směs důkladně promícháme. Nakonec přilijeme 2dl vody a. Opět důkladně promícháme. Keramickou nádobu se směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h. nebo na II. stupni 5h.

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.FOS.cz

Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 14.09.2004 v 16:28 hodin